Хімія 9 клас
завдання з 21.04.2020
2.Вуглевод класу дисахаридів.
завдання з 6.04.2020
2. Жири входять до складу _______ і ________ організмів.
3. За походженням жири поділяють на: а) ________; б) ________.
4. В організмі людини жири виконують функції а) ________; б) ________; в) __________; г) ________.
завдання з 31.03.2020
завдання з 21.04.2020
- Опрацювати § 37 – 39.
- Із переліку тверджень вибрати ті, що стосуються вуглеводу під Варіантом І (ЦЕЛЮЛОЗА), Варіант ІІ (КРОХМАЛЬ). Для відповіді необхідно записати номер варіанта , а потім цифри, під якими записано твердження в диктанті.
2.Вуглевод класу дисахаридів.
- Вуглевод класу полісахаридів.
- Кристалічна безбарвна речовина, солодка на смак.
- Білий аморфний порошок,не розчинний у воді.
- Як чиста речовина відома у вигляді вати і фільтрувального паперу.
- У великих кількостях міститься у картоплі, рисі, пшениці.
- Утворює оболонки рослинних клітин.
- У великих кількостях міститься у картоплі, рисі, пшениці.
- Утворює оболонки рослинних клітин.
- Взаємодіє з йодом, утворюючи речовину синього кольору.
- Вступає в реакцію гідролізу.
- Молекули мають і лінійну і розгалужену структуру.
- Молекули мають лише лінійну структуру.
- Має більший ступінь полімеризації.
завдання з 6.04.2020
- Опрацювати § 36.
- Вставте пропущені слова.
2. Жири входять до складу _______ і ________ організмів.
3. За походженням жири поділяють на: а) ________; б) ________.
4. В організмі людини жири виконують функції а) ________; б) ________; в) __________; г) ________.
завдання з 31.03.2020
- Опрацювати § 34.
- Тестова робота.
а) С2Н4О;
б) С2Н4О2;
в) С2Н4.
2. Міжнародна назва оцтової кислоти:
а) мурашина;
б) етаналь;
в) етанова;
г) бутанова.
3.Назвіть функціональну групу карбонових кислот:
а) гідроксильна;
б) карбонільна;
в) карбоксильна.
4. Оцтова кислота:
а) добре розчинна у воді;
б) погано розчиняється;
в) не розчиняється.
5. Оцтова кислота:
а) блакитного кольору;
б) безбарвна;
в) білого кольору.
6. Температура кипіння етанової кислоти вища ніж пропану тому, що:
а) між молекулами утворюються водневі зв’язки;
б) в етанової кислоти більша молекулярна маса.
7. Оцтову кислоту використовують у виробництві волокон:
а) віскозних;
б) ацетатних;
в) капрону.
8. Оцтову кислоту використовують як:
а) паливо;
б) хладоагент;
в) розчинник.
9. Який розчин оцтової кислоти використовують у харчовій промисловості:
а) 70 %;
б) 40 %;
в) 9 %.
10. В природі етанова кислота утворюється внаслідок процесу:
а) дихання;
б) фотосинтезу;
в) мікробіологічного синтезу.