23:24
Від креактивної особистості вчителя - до креактивної особистості учня

З 18 по 22 лютого 2019 року у Стокопанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив методичний тиждень «Від креактивної особистості вчителя - до креактивної особистості учня» Проведенню тижня передувала певна робота. На адміністративній нараді був розроблений  план проведення тижня, визначені відповідальні за проведення даних заходів та відкритих уроків у рамках означеної теми. Заступником директора з навчально-виховної роботи СлишикО.М. були проведені методичні консультації для організації запланованих заходів,  надано методичні рекомендації  для успішного проведення відкритих уроків.

У  ході проведення тижня була організована  педагогічна вітрина «Майстерність без меж», яка продемонструвала цікаві підходи учителів до реалізації  їх проблемного питання; учителі не тільки представляли свої розробки, але і мотивували обрані ними форми і методи, аналізували їх ефективність та вплив на результативність освітнього процесу в цілому.

Основною метою методичного тижня була демонстрація професійних досягнень педагогів через основні види освітньої діяльності. Педагогами були проведені відкриті уроки та заходи. Практично в усіх учасників методичного тижня уроки пройшли на високому методичному рівні, у кожного з них можна виділити найбільш цінне на уроках: правильний вибір форм, методів і прийомів навчання, використання новітніх інформаційних технологій у поєднанні з традиційними, які стимулювали активність та пізнавальний інтерес учнів до навчання. Методично правильно, згідно вимог програм, були проведені уроки, а саме:

 - дослідницький практикум у 2 класі на тему: «Повітря. Властивості повітря». Учитель початкових класів Петрушко Г.В. експериментальним шляхом допоміг учням отримати знання про властивості повітря,  використання його людиною.

- Інтегрований урок з біології та англійської мови у 8класі, присвячений ферментам

та їхньої ролі у життєдіяльності організмів з використанням
STEM,CLIL– технологій.

Вчителі біології СлишикО.М.,і  англійської мови Дороховська М.Ф. використали цей

підхід і надали можливість учням вивчити тему з допомогою іноземної мови.

 

 

 

  • урок з фізичної культури у 5 класі проводилося на базі спортивного залу на тему: «Навчання гри у волейбол ». Вчитель Деркач І.В. сконцентрував увагу школярів на передачі м’яча зверху двома руками, виконанні подач,атакуючих комбінацій, забезпечував диференційований підхід до учнів з урахуванням стану їхнього здоров’я, рівня фізичного розвитку, рухової підготовленості. Вдало використано методи заохочення, що сприяли підвищенню результативності школярів.

 

Завершенням методичного тижня було засідання методичної наради школи, де були підведені підсумки проведеної роботи, вказано на окремі недоліки  і упущення, розроблено методичні рекомендації за підсумками проведеного методичного тижня.

 

Переглядів: 375 | Додав: mag_8_7 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]