21:18
Міжнародний день рідної мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

 

Зараз налічується близько 6 тисяч мов, половина з них перебуває під загрозою знищення. Аби зберегти мовне різноманіття рішенням ЮНЕСКО 21 лютого проголошено Міжнародним днем рідної мови.

  У коханні до рідного слова зізнавались сьогодні й школярі Стокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів під час проведення патріотичного квесту «Твоя мова - унікальна». У ньому брало участь 4 команди, стільки ж було і станцій : поетична «Слово до слова – зложиться мова», музична «Пісня – душа народу», художня «Я люблю українську», «Відун» - «Твоя мова - унікальна». На кожній з локацій учні виконували завдання, одержували максимум 10 балів, результати записували в аркуш для оцінок. Родзинкою було те, що й учителі активно долучались до виконання творчих завдань. Вони мали один бал симпатії, який можна було додати до загального результату тій команді, яка вразила своїм бажанням знати більше, активністю, креативністю.

 За  підсумками 4 конкурсів та балів-симпатій перемогу здобули дівчатка 7 класу з результатом 36 балів, ІІ місце у збірної команди учнів 9-10 класів – 35 балів, ІІІ – у команди 8 класу – 31 бал. П'ятикласники хоча й засмутились своїм результатом – 26 балів, проте налаштувались на перемогу у прийдешніх конкурсах і змаганнях, що заплановані на лютий – травень.

   Можна провести безліч виховних бесід про необхідність вивчення рідної мови. А можна – усього один такий захід, який підкреслює: ми – українці. Пишаємось, що ми є, ми – самобутні, ми – українська нація – непереможна, вільна, конкурентоспроможна!



 

Переглядів: 299 | Додав: mag_8_7 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]