17:48
місячник правового виховання
     У сучасних умовах українського суспільства правове виховання є одним з  найважливіших чинників розвитку особистості, становлення громадянського суспільства і демократичної правової держави, умовою формування       правосвідомості громадянина. Правова освіта спрямована на отримання знань, навичок, ставлень і ціннісних орієнтацій, необхідних людині для ефективного соціального функціонування, реалізації її життєвих цілей і завдань.
 З 01.10.2018р. по 26.10.2018р. у школі було проведено місячник правового виховання. Метою проведення місячника у школі було прагнення  перетворити права на важливий регулятор життя і поведінки учня в умовах його соціалізації. 
     У цей період були проведені години спілкування: "Що таке право і що таке обов’язок?” (класовод 2 класу Петрушко Г.В.), виготовлення лепбука "Знай і поважай свої права” (класоводи 1-2-го класів Тарасюк В.Г.,Петрушко Г.В..), казкова лотерея та "Юридичний волейбол” (класні керівники 3-го та 4-го класів Алексеєнко О.В.,Іванова В.А.),


виховна година «Права та обов’язки дитини» (класний керівник 5-го класу Петрушко А. Г.),




«кібер-булінг або аресія в інтернеті» (вчитель інформатики 5-11 клаасів Петрушко А. Г.)



Організовано конкурс малюнків «Права очима дитини». Кращі роботи учнів були виставлені на загальношкільній виставці.
  В шкільній бібліотеці оформлено викладку книжок «Вивчаємо свої права та обов’язки».   
Діти познайомились з європейським досвідом дотримання прав людини, отримали практичні навички щодо антидискримінаційної освіти, виховання толерантності, поваги до прав людини як на уроках,  так і під час проведення позакласних виховних  заходів.  
Всі заходи, які проводилися в рамках Місячника правових знань,  були спрямовані на удосконалення системи правової освіти, широке інформування дітей про правову політику держави, зміни у законодавстві України, створення належних умов для набуття юними громадянами знань та практичних навичок про свої права, свободи та обов’язки. 
     Така робота дає можливість, школярам зрозуміти, що "незнання законів не звільняє від відповідальності”, впевнитись у тому, що будь-яке порушення містить антисуспільний характер, формує і розвиває  міцні переконання і потреби поводити себе згідно з моральними нормами, які склалися у суспільстві, виховує  колективізм, свідому дисципліну, громадянську та соціальну відповідальність, непримиренність до аморальних вчинків, формує цілісну моральну особистість.
Такі заходи надають учням правову інформацію практичного характеру, знайомлять з типовими для їхньоого віку соціально-правовими проблемами і способами їх вирішення, спираючись на конкретні норми законодавства України. Основним завданням цього місячника було  надати цим знанням і умінням практичної спрямованості, побачити їх відбиток у позитивних проявах  правомірної поведінки учнів. 
Правовиховна робота не обмежується рамками місячника правових знань, це цілеспрямована системна робота всього педагогічного колективу, яка проводиться щоденно і є невід’ємною складовою навчально-виховного процесу.


 
Переглядів: 391 | Додав: mag_8_7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]