15:49
Декада екології в школі

Декада екології в школі

Травень 2013р

 15 квітня. 8 година ранку.  Діти поспішають до школи, багатьох малюків ведуть за руку батьки.

А на шкільному подвір'ї сама Земля звертається до них: „Люди, знайдіть вихід, щоб зберегти мене! Я жива. У мене добрі очі. Летять наді мною роки і віки. Ідуть дощі, лежать сніги. Жива я!”

Із запитаннями про екологічний стан довкілля до батьків, дітей, вчителів, мешканців села звертаються  учні  шкільного  самоврядування. 
Відповіді були майже однакові: село засмічене, заросло бур`яном, узбережжя нашого ставка не для людей зі слабкою нервовою системою. 
Негайним рішенням декади стало оголошення акцій: «Чисте подвір
'я», «Зелений слід», за умовами яких будуть визначені «Найчистіша, Найквітучіша та Найоригінальніша ділянки мого рідного дому».

Уже стало традицією для учнів, на згадку про своє дитинство і юність садити дерево у  парку рідної школи. А в цьому році  школярі  заклали розарій.  Життя його почалося на  зупинці екологічної стежки на території школи    -    «Символи України », у землю якої учні 1 – 11 класів  висадили 14 кущів цих рослин. Хай квітнуть на радість наступним поколінням школярів! 


Зберегти можна тільки те, що ти посадив, викохав, виростив, упевнені у школі. 

 Не менш цікавим пройшов захід «Зустрічаємо птахів», де учні нашої школи разом з батьками виготовили та розвішали на території школи 12 шпаківень, у яких залюбки оселилися птахи.



На екскурсії екологічною стежкою школи побували учні молодших класів. Багато цікавого дізналися діти про рослини, тварин що ростуть, проживають там. Розповіли їм і про людську жорстокість, яка ламає, знищує красу.


Як підсумок – школярі провели конкурс листівок–звернень, які були розповсюджені серед мешканців міста.

Переможцями декади стали учні 1,2,4,7,9 класів.

Вітаємо їх із перемогою і маємо надію, що екологічна декада продовжиться і в подальшому житті школярів.

Переглядів: 550 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]